4 tips | Bruiden met een maatje meer

Bruidsmode

Hoewel de zoektocht naar die ene perfecte jurk op zichzelf al stressvol genoeg is, maak je je met een maatje meer wellicht nog nét wat extra zorgen. Maar, wees gerust. Dat is namelijk helemaal nergens voor nodig! Steeds meer bruidsmodewinkels beschikken ook over grote maten en bovendien kan iedere jurk simpelweg vermaakt worden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Bruidshuis Dokter – de Graaf. Zij beschikken over een prachtig aanbod aan bruidsmode nabij Hasselt, Zwolle, Dronten en omgeving!

Het begin

Jouw zoektocht begint met het bepalen van het juiste model jurk. Dit is namelijk héél bepalend in hoe iets jou staat. Strakke fishtail jurken kun je bijvoorbeeld beter mijden terwijl A-lijn jurken helemaal jouw ding zijn! Dankzij het onderste uitlopende deel kun je namelijk een hele hoop verbergen en lijk je optisch smaller.

Daarnaast beschikken de meeste bruidsmodewinkels vandaag de dag over speciale plus-size collecties. De verhoudingen binnen deze lijnen zijn heel anders dan bij overige collecties én de jurken zijn standaard in grotere maten verkrijgbaar. 

Bruidslingerie

Heb je een jurk op het oog? Dan kun je vervolgens overgaan tot het kiezen van bijpassende lingerie. Dit kan namelijk wonderen doen! Er zijn diverse soorten lingerie zoals een korset of torselet die je buik platter maken en je taille smaller. Hierdoor zal jouw jurk net iets beter en mooier vallen. En heb je een grote cupmaat? Laat deze dan ook eens opmeten. Gemiddeld draagt zo’n 80% van de vrouwen een verkeerde cupmaat. En ook dit kan zorgen voor een geheel andere uitstraling. 

Accessoires doen wonderen

Ook het gebruik van sieraden mag in jouw geval niet ontbreken. Met behulp van de juiste sieraden kun je de juiste delen benadrukken en andere delen namelijk verbloemen. Dankzij een riem om je jurk wordt er bijvoorbeeld een smallere taille gecreëerd. Een glimmende ketting zorgt er daarnaast voor dat alle aandacht naar je decolleté gaat en men niet zozeer kijkt naar de rest. 

Wees verstandig en vraag advies

Een geheel andere tip is om een privé afspraak te maken en advies te vragen aan de stylisten en coupeuses. Zij hebben veel meer kennis van alle stijlen en mogelijkheden. Bovendien helpen zij dagelijks meerdere bruiden met allemaal een verschillend figuur. Hierdoor weten zij je gegarandeerd te voorzien van goed en fijn advies!