De beste tips voor het shoppen van je trouwjurk

Hangende trouwjurk

Heb je een bruiloft op de planning staan? Dan kun jij vast ook niet wachten om op zoek te gaan naar dé perfecte droomjurk. Ondanks dat het een hele uitdaging is, is het ook zeker een van de leukste dingen om te doen. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het kopen van een trouwjurk? En waar moet je allemaal aan denken? Wij helpen je graag een handje en zetten alvast een aantal belangrijke zaken op een rij. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat is ook zeker het geval bij het aanschaffen van jouw bruidsmode in Haarlem. Hierbij moet je denken aan twee dingen: het budget en de richting die je op wilt. Het is namelijk verstandig om van te voren vast ideeën op te doen qua wat je mooi vindt. Kijk bijvoorbeeld rond op websites als Pinterest en Instagram of op sites van bekende merken zoals Enzoani of Pronovias White One. Sla ook gerust het een en ander op op je telefoon of print wat voorbeelden uit en neem dit mee naar de bruidsmode winkel. Zo krijgen de adviseuses gelijk een beeld van wat jij graag zou willen.

Daarnaast is het slim om een budget met jezelf af te spreken. Op deze manier kun je gerichter zoeken en voorkom je dat je trouwjurken nabij Amsterdam gaat proberen die niet binnen jullie budget passen. Op deze manier is het ook makkelijker om een winkel uit te kiezen. Je hebt namelijk winkels die zich specialiseren in de kleinere budgetten en het gemiddelde, maar ook winkels die zich exclusief richten op designer trouwjurken.

De kosten

Bij het kopen van je jurk moet je er rekening mee houden dat er nog extra kosten zullen volgen. Met enkel een jurk ben je er namelijk niet. Om je look helemaal compleet te maken zul je ook moeten investeren in accessoires, bruidslingerie en wellicht een torselet.
Bovendien zal een jurk praktisch altijd op maat gemaakt moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan een lengte die iets korter moet of de cups die iets aangepast moeten worden voor een perfecte pasvorm. Voor al deze aanpassingen zullen kosten berekend worden.

Het passen

Wanneer je gaat passen is het fijn om een aantal mensen mee te nemen die je kunnen helpen bij het maken van een keuze. Denk bijvoorbeeld aan je (schoon)moeder, zussen of vriendinnen. Neem wel alleen mensen mee van wie je weet dat ze je goed zullen ondersteunen en volg bij de uiteindelijke keuze vooral je eigen gevoel. Jij bent namelijk degene die deze jurk moet dragen.

Niemand anders dan jijzelf weet immers het beste of deze jurk bij je past en dit degene is die je wilt dragen op jullie grote dag!