De voordelen van slimme verlichting

Verlichting is erg belangrijk voor de sfeer in huis. Het zorgt ervoor dat een kamer gezellig wordt én dat bepaalde delen in het interieur beter verlicht of geaccentueerd worden. Het is dan ook niet gek dat op het gebied van verlichting allerlei trends ontstaan. Zo is het tegenwoordig heel normaal om slimme verlichting te hebben in huis. Toch zijn veel mensen nog niet bekend met de voordelen van deze vorm van verlichting. Daarom vertellen wij er graag alles over in dit artikel!

Op afstand aan en uitzetten

Het grootste voordeel van slimme verlichting is dat je deze op afstand kunt bedienen. De slimme verlichting kun je namelijk bedienen via een app op je smartphone of tablet. Zo kun je dus lekker op de bank blijven zitten als je het licht hoger of juist zachter wilt zetten en hoef je niet meer op te staan om naar de schakelaar te lopen.

Instellen naar eigen wens

Een ander voordeel is dat je de verlichting kunt instellen naar je eigen wens. Zo kun je kiezen welke lichtintensiteit je wilt én welke kleur de verlichting moet hebben. Bij de slimme verlichting van Philips Hue heb je de keuze uit meer dan 4000 kleuren! Het assortiment kun je vinden op https://www.dedomoticastore.nl/philips-hue.html. Hiernaast kun je timers instellen voor bepaalde lichtgroepen en kun je het licht dimmen wanneer gewenst. 

Duurzaam

Naast dat slimme verlichting er leuk uitziet en makkelijk in gebruik is, is het ook nog eens goed voor de energierekening! Voor slimme verlichting wordt namelijk gebruik gemaakt van de LED technologie. Deze lampen hebben meer branduren in tegenstelling tot traditionele verlichting én gaat langer mee. Hiernaast verbruiken de lampen minder energie. Op ten duur zul je dit dus zeker gaan merken in de kosten en is het op de lange termijn een voordelige optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *