Een nieuwe set dames laarzen aanschaffen? Houd rekening met deze 4 factoren

dames laarzen

Het aanschaffen van een nieuw paar dames laarzen is voor de meeste dames geen alledaagse bezigheid. Aangezien het bij schoeisel erg belangrijk is dat je de juiste keuzes maakt is het aan te raden om jezelf goed voor te bereiden op deze aanschaf en voor het uitzoeken van je laarzen daadwerkelijk genoeg tijd in te ruimen. Zo gun je jezelf de benodigde rust om even het een en ander uit te proberen. Op welke aspecten je zoal kunt letten rond deze aanschaf? Je leest het in dit artikel.

Zet in op kwaliteit

Ongeacht wat qua model of kleur je voorkeuren zijn is het bij elke vorm van schoeisel belangrijk dat je geen afbreuk doet aan de kwaliteit ervan. Of met andere woorden: van schoenen en laarzen van goede kwaliteit heb je echt veel meer en langer plezier dan van kwalitatief matig (en meestal goedkoop) materiaal. Tel je daar nog bij op dat je met schoenen van goede kwaliteit (zoals bijvoorbeeld de Nubikk heren en dames schoenen) een veel minder grote kans hebt op het ontwikkelen van pijnlijke blessures aan de voeten of andere ongemakken elders in het lichaam, dan weet je genoeg: bij het aanschaffen van schoenen en laarzen dien je eerst op de kwaliteit te letten.

Kies het juiste pasmoment

Het kopen van nieuwe dames laarzen zonder deze eerst te hebben gepast is natuurlijk echt af te raden. Bij voorkeur doe je dit passen dan ook gewoon in een schoenenwinkel waar ook professioneel personeel aanwezig is. Houd er wel rekening mee dat je het uitproberen van schoenen en laarzen het best laat op de dag kunt doen. Gaandeweg de dag zetten je voeten namelijk altijd ietwat uit. Je kunt vervolgens beter een paar laarzen komen die goed passen terwijl je voeten al uitgezet zijn. Dit voorkomt dat later blijkt dat je laarzen helaas toch te klein zijn en gaan knellen.

Wees flexibel over je maat

Nadat je hebt vastgesteld welke laarzen qua model, kleuren en kwaliteit bij je wensen passen is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste maat. Hierbij is het normaal dat je eerst uitkijkt naar de maat die je gewend bent te nemen, maar let op: staar jezelf zeker niet blind op alleen deze maat. Elke schoen en iedere laars kan namelijk weer op een net andere manier zijn uitgevoerd. Zo kan ieder exemplaar ook nipt groter of kleiner uitvallen dan je mogelijk verwacht. Probeer dan ook altijd meerdere maten uit van de laarzen die je interessant vindt.

dames laarzen

Aanvullende tips voor bij het passen

Om zeker te weten dat je straks met de juiste dames laarzen thuis komt is het sowieso raadzaam om het maximale rendement uit het passen van het schoeisel te halen. De volgende tips kunnen je daar mooi bij helpen:

  • Pas nieuwe laarzen in de winkel altijd met sokken die je vaak en graag draagt.
  • Pas altijd zowel de linker- als de rechterlaars. De laarzen moeten namelijk allebei uitstekend passen. Dat is niet vanzelfsprekend, want de twee voeten van een mens zijn niet altijd volkomen gelijkvormig.
  • Pas de laarzen die je belangstelling hebben altijd in zowel lopende, staande als zittende houding. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *