Een portofoon voor alle omstandigheden

In vele verschillende soorten branches wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten portofoons. Deze manier van analoge communicatie wordt vaak ingezet wanneer mensen continue met elkaar op een gemakkelijke manier moeten communiceren. Beroepen die veel met portofoons werken zijn bijvoorbeeld politieagenten, beveiligers en ook in de bouw wordt er veel gebruik gemaakt van portofoons. Wel moeten deze portofoons natuurlijk bestendig zijn tegen een hoop verschillende soorten omstandigheden, dit is heel erg fijn om goed met elkaar te kunnen communiceren. Wil je meer weten over hoe je de beste portofoon voor jouw gebruik kan uitkiezen? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Wat is het verschil tussen een analoge en digitale portofoon?

Er bestaan verschillende soorten portofoons die ook door verschillende soorten beroepen worden gebruikt. Zo is een analoge portofoon vaak voordeliger in prijs en hebben deze een bereik van ongeveer 5 tot 10 kilometer in een open veld. Als je een portofoon wilt waarvan de kwaliteit van spraak erg hoog is dan zou je kunnen kiezen voor een digitale portofoon. Deze hebben dan ook meestal rond de 25% meer bereik dan de analoge portofoons. Voor beide soorten portofoons moet je een vergunning hebben om deze te mogen gebruiken, tenzij dit voor particulier of recreatief gebruik is. Dan mag je de portofoon zonder licentie gebruiken binnen een bereik van ongeveer 1 kilometer.

De beste portofoon voor jou

Een van de meest populaire modellen onder de portofoons is toch echt wel de Kenwood TK-3701DE, deze portofoon is zeer professioneel en ook nog eens van een hele hoge kwaliteit. Kenwood is een merk met verschillende soorten analoge en digitale portofoons en het merk staat dan ook zeker bekend om de kwaliteit die de producten leveren. Deze portofoons zijn dan ook allemaal geschikt voor verschillende soorten beroepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *