Grote maten kleding nodig? Dit is dé beste styleguide!

Ga je binnenkort grote maten kleding kopen, dan wil je natuurlijk kiezen voor comfortabel, praktisch én modieus. Er zijn verschillende zaken die van essentieel belang zijn als je kleding in grote maten wilt kopen en er ook prachtig uit wilt zien. Door hieronder verder te gaan met lezen kom je dé beste styleguide tegen als je grote maten kleding nodig hebt.

Grote maten kleding kopen

Vrouwen die grote maten kleding moeten kopen zien dit vaak als een echte uitdaging. Kleding in grote maten vind je namelijk niet overal en niet elk kledingstuk zit als gegoten omdat elke vrouw andere vormen en maten heeft. Ga je kleding kopen in grote maten, let dan op dat de kleding niet te strak zit en dat je figuur mooi uitkomt. Je kunt altijd om advies vragen aan een professioneel in de kledingzaak.

Lichte versus donkere kleuren om te accentueren

Je kunt je mooie rondingen accentueren door te spelen met lichte en donkere kleuren. Wil je bepaalde delen van je lichaam verbergen, dan zijn donkere kleuren ideaal. Je kunt je vormen juist accentueren door te kiezen voor lichte kleuren.

Kleding met prints of niet?

Kleding met print trekt meer aandacht. Voorkom horizontale strepen aangezien deze je figuur breder doen lijken en ga liever voor verticale strepen. Zo geef je je lichaam een slank en lang figuur. Hou overigens rekening met de grootte van de print om voor de juiste balans te zorgen. Bij personen die kort zijn staat een subtiele print mooier terwijl een grote print ideaal is voor personen die een langere of bredere bouw hebben.

Let op de borsten

Bij de aanschaf van grote maten kleding zijn ook de borsten belangrijk, aangezien ze met de juiste kledingstukken de correcte aandacht krijgen. Ben je met een volle boezem gezegend, dan is het slim om voor een goed ondersteunende bh te gaan die amper te zien is onder je kleding. Heb je kleinere borsten en wil je ze groter doen lijken, dan kan een push-up bh de ideale oplossing bieden.

Zorg voor de juiste maat

Koop grote maten kleding in de juiste maat. Zorg dat je de maten van de verschillende delen van je lichaam goed op laat meten zoals je taille, je borsten en je benen. Op deze manier kan je gericht op zoek gaan naar kleding in grotere maten en voorkom je het kopen van grote maten kleding die knellen of te groot zijn.

Kies voor kwaliteit

Ga voor kleding van goed kwaliteit, al kan je hier vaak uitgaan van een wat duurder prijskaartje. Zorg voor het kiezen van de juiste materialen om je figuur te omhelzen en niet om jezelf te verbergen. Voorkom glimmende stoffen die strak aan je lichaam staan en ga voor stevigheid.

Ga voor comfortabel

Kleding in grotere maten dient comfortabel aan je lijf te zitten zonder te knellen. Combineer je outfit met statement accessoires, een grote handtas en mooie pumps of sneakers om je outfit helemaal compleet te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *