Hoe kies je de perfecte schoenen voor je bruiloft

bruidsschoenen kiezen

Voordat je je complete outfit voor je trouwdag compleet hebt, ben je wel even bezig. Bij veel bruiden to be gaat er veel tijd zitten in het uitzoeken van de bruidsschoenen. Nog geen idee waar je moet kijken voor bruidsschoen? Kijk eens bij The New Bride. Makkelijk omdat het een bruidswinkel is – dan kunnen ze je gelijk adviseren over welke schoen het beste bij jouw bruiloft past. Lees onze tips om je zoektocht iets makkelijker te maken. Je wilt natuurlijk ook tijd overhouden om je andere bruiloft accessoires uit te zoeken!

Vind eerst de perfecte jurk

Voordat je enthousiast een paar prachtige trouwschoenen aanschaft, is het belangrijk om je trouwjurk te hebben gevonden. Waarom? Eigenlijk een heel simpele reden: schaf je de schoenen eerst aan, en tref je later een jurk, dan heb je het gevaar dat de twee niet perfect bij elkaar passen. En die perfecte trouwjurk die je hebt gevonden geef je natuurlijk niet op. Dus dan moet je weer op zoek naar andere schoenen.

Maar wacht ook niet te lang met een paar schoenen uitzoeken. Idealiter oriënteer je je op schoenen in dezelfde tijd dat je de jurk uitzoekt, en maak je een definitieve keuze voor schoenen kort nadat je de jurk hebt gekozen. Je jurk zal namelijk op de perfecte lengte worden gemaakt en daarvoor moet je wel de hoogte weten van de trouwschoenen. Time je het kopen van de schoenen perfect, dan kun je ze aantrekken naar het (aan)passen van de trouwjurk.

Hou je trouwlocatie in gedachten

Niemand gaat hiken met een stel hakken. En niemand gaat naar een gala met een stel bergschoenen. Het is net zo vanzelfsprekend dat je je trouwschoenen aanpast op de locatie. Maar het wordt vaak vergeten! Denk dus goed na waar je je dag viert, en of het de gehele dag op dezelfde locatie is of verschillende. Ga je trouwen op het strand, maar geef je het feest erna in een zaaltje? Dan moeten je schoenen dus ook geschikt zijn om naar het altaar op het zand te lopen. Je locatie bepaald eigenlijk al voor jou of je een smalle hak aan kan of niet. Dat is in ieder geval weer een keuze minder om het makkelijker te maken. Succes met het uitzoeken van het perfecte paar!