Hoe te kiezen tussen een led-plafondlamp en een traditionele plafondlamp

Er zijn veel twijfels die in ons opkomen als we een plafondlamp moeten kopen, vooral nadat we er veel hebben gezien, allemaal met verschillende kenmerken en prijzen: van items met een meer klassieke lijn tot die met een modern design, van lampen die zijn ondertekend door grote merken tot degenen die ze een goede prijs/ kwaliteit verhouding bieden, en natuurlijk van traditionele plafondlamp tot moderne led plafondlamp.

Allereerst moeten we geen overhaaste beslissingen nemen, maar we moeten een selectie maken op basis van verschillende criteria, want zelfs als een plafondlamp niet “voor altijd” is, zal ze in dit geval zeker onze kamer lang moeten verlichten en inrichten. Het is beslist de moeite waard om zorgvuldig te kiezen door deze handige stappen te volgen.

Welke stijl moet mijn plafondlamp hebben om perfect bij mijn interieur te passen?

Gelukkig biedt de verlichtingsmarkt vandaag een ruime keuze aan plafondlampen, gaande van modern design gekenmerkt door LED-licht met de meest originele vormen,

tot plafondlampen in eigentijdse stijl die over het algemeen bestaan ​​uit transparante kristallen met verchroomde of goudkleurige metalen elementen, afgewerkt met de traditionele klassieker. Stijl waarbij het licht wordt gecombineerd met smeedijzer of hout in de meest handgemaakte afwerkingen in bladgoud en bladzilver.

Als de stijl eenmaal is gekozen, is het noodzakelijk om met onze persoonlijke smaak om te gaan en te proberen te begrijpen welke esthetische kenmerken de plafondlamp die we zoeken moet hebben, omdat deze bijvoorbeeld een minimaal en plat ontwerp kan hebben dat bijna gelijk ligt met het plafond. Waar je het in veel gevallen bijna volledig kunt laten verdwijnen, of het kan een decoratieve plafondlamp zijn die zichzelf moet inrichten en opvallen in de kamer.

Ook na deze fase is het noodzakelijk om de juiste maat van de lamp die aan het plafond wordt geïnstalleerd te begrijpen, maar gelukkig creëren de fabrikanten van verlichtingsartikelen verschillende maten voor elk model, van de kleinste tot de zeer grote, om zo te zijn. In staat om ze perfect aan de kamer aan te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *