Horlogetrends voor het jaar 2020

      Geen reacties op Horlogetrends voor het jaar 2020

Ben je op zoek naar een nieuw horloge? Wellicht heb je voor de feestdagen een aantal cadeaubonnen gekregen en wil je deze nu gebruiken. Maar je wil natuurlijk wel weten wat de horlogetrends zijn voor het nieuwe jaar, voordat je er een aanschaft. Het zou zonde zijn als je een horloge koopt die je een jaar later al weer zat bent. Om goed voorbereid te zijn voor deze aankoop, vertellen wij je graag meer over de horlogetrends van 2020.

Horloge als onderdeel van mode

Tegenwoordig wordt een horloge steeds vaker gezien als een onderdeel van een outfit. Een horloge wordt eerder gebruikt als luxe item, in plaats van een praktische accessoire waarmee je de tijd kunt bekijken. Zo zul je ook in het nieuwe jaar zien dat horloges volledig afgestemd zijn op de mode. Veel mensen hebben dan ook meerdere horloges die ze kunnen combineren met meerdere outfits.

Simpelere uurwerken

Net zoals de afgelopen jaren, blijft ook in 2020 minimalisme nog steeds populair. Je ziet dat mensen vaak kiezen voor een simpel uurwerk, zonder drukke designs. De poespas verdwijnt en we gaan terug naar een uurwerk met drie wijzers, zonder dieptemeters of druktoetsen. Simpel, maar effectief.

Neutrale kleuren

De kleuren blauw en zalmroze gaan veel terugkomen dit jaar. Je ziet dat de kleur zwart steeds meer gaat verdwijnen en dat, zowel in de uurwerken als in de bandjes van horloges, nu lichtere kleuren terugkomen. Ook pastel kleurtjes, zoals mintgroen, zullen in veel ontwerpen te zien zijn. De klassieke kleuren goud, witgoud en roségoud blijven ook nog steeds in de mode.

Retro

Veel horlogestijlen uit de jaren ’50, ’60 en ’70, komen in 2020 weer terug. Deze modellen kenmerken zich door het klassieke uurwerk en dunne bandjes. Voor zowel mannen als vrouwen is dit een elegant model horloge. Deze horloges met vintage feel hoeven niet duur te zijn. Je kan bij een online horlogespecialist kijken wat ze vragen voor deze klassieke modellen.