Hou je van hengelsport? Dan mag deze kleding niet ontbreken

Wanneer je veel langs het water bent te vinden voor de hengelsport dan weet je waarschijnlijk wel dat je dit niet met je nette kleding moet doen. Er zijn een aantal benodigdheden die het vissen net even wat makkelijker of comfortabeler maken. In dit artikel laat ik een aantal van dit soort jachtkleding naar voren komen om toe te lichten. 

Een waadpak

Als je wilt dat er niets ontbreekt in je ‘vissers kledingkast’ wanneer je veel langst het water te vinden bent voor de hengelsport, dan moet je lieslaarzen kopen. Deze laarzen, die ook wel onder de noemer ‘waadpak’ vallen, zijn ideaal om te voorkomen dat je met natte voeten de rest van de dag door moet komen. Met een waadpak kun je in het water staan zonder dat je daar een nat pak aan over houdt. 

Een bril

Wat heel belangrijk is bij het vissen, is dat je zicht goed is. Je moet namelijk gefocust blijven en kunnen zien of de dobber onder gaat. Bij felle zon zou je zicht beperkter kunnen worden en al helemaal wanneer het licht van de zon weerspiegelt op het water. Door gebruik te maken van een speciale bril, zorg je ervoor dat je zicht altijd goed blijft. 

Een vissershoed

Een vissershoed is een hoedje die veel gebruikt werd door mannen langs het water die een dagje gingen vissen. Dit hoedje geeft optimaal zicht en beschermt je hoofd tegen de zon. Tegenwoordig zie je dat de hoedjes steeds vaker terugkomen in de modewereld. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *