Jassen van echt leer

Elke vrouw zou een leren jas moeten hebben. Een dames jas van echt leer is tijdloos en past bij elke garderobe. Het is geen wonder dat een van de meest klassieke items uit de modewereld een jas is van echt leer. De eerste leren jassen werden gedragen door piloten in 1928. Een leren jas zit warm, houdt wind tegen en beschermt bij vallen, daarom dragen nu ook veel motorrijders een leren jas. De leren jas werd eigenlijk in eerste instantie alleen gemaakt voor mannen. In de 50’er jaren van de vorige eeuw werden leren jassen populair bij de jeugd. Vanaf de jaren 60 van de vorige eeuw werden leren jassen steeds meer gedragen door vrouwen en tegenwoordig heeft bijna elke vrouw een leren jas(je) in haar garderobe. Een jas van echt leer gaat vele jaren mee en is daarom de beste jas die je kunt kopen.

Waarom zou je als vrouw een leren jas koper?

Een leren jas voor dames is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en modellen. Je kunt tegenwoordig ook kiezen uit meerdere soorten leer. Koeienleer, kalfsleer, lamsleer, maar ook suède zijn leersoorten waarvan de leren jassen worden gemaakt. De leren jassen van koeienleer zijn het goedkoopste, maar nog altijd van goede kwaliteit, bestand tegen water en hebben ook een lange levensduur. Een leren jas voor dames wordt vaak gemaakt van lamsleer omdat dit zacht en soepel aanvoelt, licht is van gewicht en een chique uitstraling heeft. Omdat een leren jas voor dames wat meer getailleerd is kun je deze dragen op een spijkerbroek maar ook op een chic jurkje. Hou je niet zo van donkere of zwarte kleding? Koop dan een leren jas voor dames in de kleur die bij je past.

Hoe wordt een leren jas gedragen?

Hoe iemand een leren jas draagt maakt niet uit want, een leren jas is altijd te dragen, op elke outfit én in elk seizoen. Zo kun je een leren jas voor dames in de winter goed dragen op een lange broek en combineren met een lekkere dikke trui. Laarzen of stoere schoenen en een grof gebreide shawl maken je outfit compleet. In de lente is het leuk om je leren jas te dragen op een leuk zwierig jurkje eventueel met een vestje en een mooie shawl. Een leren jas voor dames is verkrijgbaar in verschillende kleuren waardoor je in het voorjaar kunt experimenteren en je outfit kunt combineren met alle kleuren die je maar wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *