Je nagels lakken? Dit moet je weten

Je nagels wilt lakken is het niet alleen goed om goede nagellak aan te schaffen. Het is namelijk net zo belangrijk om je nagels goed te verzorgen. Je nagellak op je handen blijft een stuk minder lang zitten dan op je tenen. Dit komt omdat je je handen veel meer gebruikt dan je tenen. Toch als je nagellak in laagjes aanbrengt blijft de nagellak van yinger langer zitten. Ook verzorgt het je nagels als je de nagellak in laagjes aanbrengt. Hoe je je nagels nog beter kunt verzorgen en hoe je het best de nagellak kunt aanbrengen lees je in dit artikel. 

Nagelriem 

Het is belangrijk voordat je de nagellak aanbrengt om ook je handen en je nagels goed te verzorgen. Losse velletjes aan je handen kun je gemakkelijk verwijderen als je net onder de douche bent geweest. Met behulp van een bokkenpootje (niet dat koekje natuurlijk)  kun je proberen de nagelriem rustig terug te duwen. Als je nagelriem hebt terug geduwt doe er dan een beetje olie op, de olie helpt om beschadigingen tegen te gaan. De olie moet je wel goed in laten trekken. Smeer dan je handen nog even in met een goede handcrème. 

Vijlen 

Als de crème goed is ingetrokken en je handen zijn goed droog kun je nagels gaan vijlen. Zorg ervoor dat je een goede vijl hebt dit voor namelijk dat de nagels gaan splijten of gaan barsten. Vijl vanaf de buitenkant naar het midden van de nagel. Probeer zo min mogelijk druk op de vijl te leggen. Houd de vijl in een hoek van 45 graden zo houd je de nagelrand goed dicht. 

Base coat 

Ga eerst nog even met een nagellakremover over de nagel heen om vettigheden te verwijderen. Het is belangrijk om een goede base coat aan te brengen voordat je begint met lakken. Een base coat zorgt er namelijk voor dat de nagels verstevigen. Ook zorgt de base coat ervoor dat je nagels niet zo snel verkleuren. 

Echte werk 

Er zijn veel verschillende kleuren en soorten nagellak. De makkelijkste nagellak soort om aan te brengen is gellak. Als je een kleur kiest houd dan rekening met de ondertoon. Nu zijn de nagels goed verzorgt en kunnen we beginnen met het lakken van de nagels. Maak dunne laagjes zit zorgt ervoor dat de nagellak langer blijft zitten en is mooier dan één dikke laag . Begin onderaan de nagel in het midden van de nagel en werk dan van boven naar beneden Laat de nagellak een paar minuten drogen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *