Mag het een maatje meer zijn?

Voor de man met een maatje meer valt het niet mee om passende kleding te vinden. De meeste reguliere winkels gaan slechts tot maat 2XL. Kom je daarboven, dan kun je de wijde omtrek afspeuren maar iets vinden, ho maar. Gelukkig zijn er tegenwoordig webshops, gespecialiseerd in grote maten herenkleding. Winkel ze!

Octo Large

Melvinsi is zo’n webshop die gespecialiseerd is in herenkleding met een maatje meer. Zij weten als geen ander hoe lastig het is voor de grote man om een goede outfit te vinden. Zoals ze op hun homepage vertellen, richten veel merken zich op de massa (als in: het gros van de consumenten, niet de massa waardoor u juist een maatje meer nodig heeft) en komen ze vaak niet verder dan 2XL. Voeren ze wel grotere maten, dan is er vaak weinig variatie. Goed nieuws voor de extra lange en/of brede man: vanaf nu kun je online herenkleding shoppen tot wel 8XL!

De juiste maat vinden

Bij kleding kopen op afstand kan het lastig zijn om de juiste maat te vinden. Je t-shirt, trui, broek of jas moet namelijk zowel in de lengte als in de breedte goed zitten. De maatindicatie alleen is daar wellicht te algemeen voor. De hoeveelheid ‘X’-en voor de ‘L’ zegt namelijk niet per sé of het kledingstuk nou extra lang of extra breed is. Vaak is dat beide, waardoor het voor de lange man te breed uit kan vallen en voor de brede man te lang. Voornoemde kledingwinkel voor grote maten herenkleding voorziet daarin met handige maattabellen. Om de juiste maat te vinden, zal je een meetlint ter hand moeten nemen.

Voor T-shirts, polo’s & overhemden meet je het volgende:

  • Borstomvang: meet het breedste punt van je borst
  • Buikomvang: meet het breedste punt van je buik
  • Ruglengte: meet vanaf je schouders tot je billen,

en voor Broeken, shorts & chino’s moet je het volgende weten:

  • Tailleomvang: meet daar waar je de broek draagt, onder of op de buik
  • Lengtemaat: meet vanaf de lies tot aan de hiel. Producten worden vanaf het kruis opgemeten.

Heb je jouw afmetingen op een rij, dan vind je aan de hand van de maattabel bij het product jouw ideale grote maat herenkleding.

Succes en veel plezier met kleding shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *