Schoenentrends voor mannen in 2021

Elk jaar duiken er weer schoenen op van verschillende merken. De ene keer zijn het unieke Chelsea boots, de andere keer juist weer hippe en sportieve sneakers. Misschien ligt je schoenenkast wel vól met de nieuwste schoenen, maar het kan ook natuurlijk zo zijn dat je weer een nieuw paar stappers nodig hebt. Daarom vertellen we je in dit artikel wat de schoenentrends van dit moment zijn!

1. Schoenen in allemaal verschillende kleuren

De eerste trend van dit jaar is je misschien niet ontgaan: drukke en gekleurde sneakers. De subtiliteit van de afgelopen jaren zien we niet meer terug bij deze trend. Schoenen met felle en opvallende kleuren zal je steeds vaker in het straatbeeld zien. Zorg er hiervoor dat je je outfit wel afstemt op je drukke schoenen, draag dus bijvoorbeeld effen kleuren zoals wit of zwart zodat je schoenen beter naar voren komen. Merken als Dsquared2 hebben genoeg opvallende schoenen.

2. Schoenen met een lompe zool

De subtiele schoenen zijn verleden tijd, zoals we net al zeiden. Daarom zie je steeds vaker schoenen met een bredere en plattere zool. Ideaal voor mannen die wat kleiner zijn. Al passen ze uiteraard ook goed bij wat grotere mannen 🙂

3. Echte klassiekers

Tijdloos zoals ze zijn, zullen bepaalde schoenen altijd hip blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan All Stars van Converse of de Stan Smith’s van Adidas. Zwarte Vans Old Skool kan je hierbij ook aan denken. Ook in 2021 zullen deze schoenen veel gekocht zijn, het blijven namelijk klassiekers die passen bij iedereen.

4. Duurzame sneakers

Dit geld niet alleen voor schoenen, maar de afgelopen jaren is duurzaamheid steeds belangrijker geworden voor ons. We kijken waar onze producten vandaan komen en waarvan ze zijn gemaakt. Ook voor schoenen is dit ontzettend belangrijk. Immers, hoe duurzamer, hoe beter voor de wereld! Kijk dus goed bij de schoenen die je koop door wie ze zijn gemaakt en wat voor materiaal het is.

5. Suède schoenen

Je ziet het misschien vaker bij nette schoenen, maar suède is een echte trend aan het worden bij alle schoenen. Denk hierbij aan de schoenen van Alexander McQueen bijvoorbeeld, of unieke sneakers van Converse. Ook instappers zijn steeds vaker van dit materiaal gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *