Stone Island

      Geen reacties op Stone Island

Stone Island is een zeer bekend kledingmerk dat je vaak zult zien onder mannen. Zo biedt het merk een groot aanbod van mooie T-shirts, polo’s, truien, sweaters, broeken en ga zo maar door. Het merk is opgericht in 1982 door de Italiaanse ontwerpen Massimo Osti. Het merk is dan ook voortgekomen uit het label van CP company. De interesse van legerdumpkleding heeft er voor gezorgd dat het merk in populariteit is gegroeid en uiteindelijk een wereldberoemd merk is geworden. Bij Stone Island is het namelijk zowel de functie als het uiterlijk van het kledingstuk erg belangrijk.

Typerend

Typerend voor alle kledingstukken van dit merk is dat ze zijn gemaakt van een duurzame kwaliteit en ook zijn ze gemaakt van bijzondere stoffen. Elke man die modebewust is, jong of oud, moet eigenlijk wel een kledingstuk van dit merk hebben. Het merk blijft zich dan ook innoveren met de laatste mode en is daarom ideaal. Ook bied het merk dus unieke kledingproducten aan die andere merken niet bieden. Zo kwam dit merk als eerste met spijkerbroeken met het bekende stonewashed effect. Verder staat het merk er ook om bekend dat ze een bijzondere keuze maken in de stoffen en de bewerking van de stoffen.

Nieuwe collecties

Op het moment dat er een nieuwe collectie wordt gemaakt zorgen alle designers er voor dat er een goed marktonderzoek wordt gedaan en dat er een uitvoerig onderzoek wordt gedaan naar de materialen en kleuren. Door bijvoorbeeld de specialisatie van de stoffen en de verftechnieken onderscheidt het merk zich van vele andere merken. Zo maakt het merk gebruik van speciale details zoals de geavanceerde techno fibers. Dit materiaal verandert van kleur op het moment dat de omgevingstemperatuur veranderd. Dit is natuurlijk erg gaaf, en zo kun je met 1 kledingstuk toch een andere uitstraling geven gedurende het jaar wanneer de temperaturen veranderen. Klassiek voor het merk is het logo van het kompas.