Tips om jouw perfecte trouwjurk te vinden

trouwjurk kiezen

Weet jij niet waar je moet beginnen met het uitzoeken van een trouwjurk? Kijk eens bij deze bruidsmodewinkel vlakbij Amersfoort of lees nog even verder voor onze tips. Want of jij nu al van kleins af aan droomt van een bruiloft en je trouwjurk, of dat je pas bent gaan nadenken over de jurk nu de dag wel héél erg dichtbij komt; wij helpen je bij het kiezen van de perfecte jurk!

1. Let niet op de maten

Heb jij ook al eens gemerkt dat je maat bij de ene kledingwinkel heel anders is dan bij de andere? Verwacht dat ook tijdens het shoppen van je trouwjurk! Net zoals je maat bij verschillende winkels kan verschillen, kan je maat verschillen bij trouwjurken. Schrik er dus niet van als je een trouwjurk alleen past in twee maten groter dan je normaal draagt. En laat ook niet je keus afhangen van het maatnummertje dat in het kaartje staat. Vooral niet als die jurk in maat 42 je veel mooier staat dan die in maat 38. Het is maar een nummertje!

2. Koop de jurk niet alvast kleiner

Om maar even verder in te gaan op maten, een heel belangrijke tip: koop niet alvast de jurk kleiner. Natuurlijk snappen wij het idee van een stok achter de deur om af te vallen voor de bruiloft. Maar gaat het mis, dan hakt dat mogelijk in je budget. Het is veel makkelijker en goedkoper om een jurk in te nemen dan te moeten werken met een jurk die te klein is. In het ergste geval moet je een nieuwe jurk. Verzin daarom een andere stok achter de deur samen met familie of vrienden en laat je budget met rust. Dat zorgt voor een hoop minder stress.

3. Kies het thema van de bruiloft vóór het shoppen

Voordat je naar de bruidswinkel gaat voor een jurk, moet je écht weten of je huwelijk in een meer formele setting gevierd wordt of informeel. Een informele bruiloft met een bohemian thema zal er heel anders uitzien dan een formele bruiloft met romantisch thema.Je kan je voorstellen dat de jurken die daar bij passen heel verschillend zijn. Hou daarom bij het kiezen van je bruidsjurk altijd de locatie en het thema in gedachten. Het laatste wat je wilt is in strijd zijn met je eigen thema.