Viscose stof

wat is viscose stof

Wat is viscose stof? Het is een stof afkomstig van bomen hierbij gaat het voornamelijk om de pijnboom, eucalyptusboom en de beukenboom. Dit wordt bewerkt met natriumhydroxide en koolstofdisulfide, hierdoor krijg je stof viscose. Het is een semi-natuurlijke stof, de stof neemt goed vocht op en is ook nog antistatisch

wat is viscose stof

Gebruik van viscose stof

Je kan viscose stoffen op erg veel verschillende manieren gebruiken. Deze stof wordt vaak in kledingstukken gebruikt en de kans is groot dat ook jij T-shirts, rokken of jurken in de hebt hangen die van deze stof zijn gemaakt. Viscose stoffen met printjes en in de leukste kleuren zijn dus ook op veel verschillende plekken verkrijgbaar.

Voordelen van viscose stof

De voordelen van viscose stof zijn dat de stof kleurvast is ook na deze stof vaak te wassen zo ben je er zeker van dat kleding van deze stof er vaak lang uit blijft zien als hoe je het kledingstuk van deze stof hebt gekocht. Nog een voordeel van deze stof is dat het mooi en soepel valt en dat de stof aangenaam op de huid is. Daarnaast heeft kleding van viscose stof meestal ook een luxe uitstraling omdat deze stof op zijde lijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *