Waar u aan moet denken wanneer u een vloerkleed aanschaft voor de kamer van uw kind

Bij het kiezen van een tapijt of vloerkleed voor de kamer van uw kind zijn er andere aspecten waar u rekening mee zal houden dan wanneer het om uw eigen kamer gaat. Voor veel volwassen gaat het er bij een tapijt voornamelijk om dat deze mooi bij het interieur past. Bij vloerkleden voor kinderen is dat natuurlijk ook het geval, maar wat een kind mooi vindt verschilt nogal van een volwassene. Uw zoon zal een vloerkleed met daarop een racewagen doorgaans geweldig vinden maar zo een kleed past minder mooi in uw eetkamer. Of wat te denken van een kleed met daarop een eenhoorn? Fantastisch voor uw dochter, echter zal deze waarschijnlijk niet op zijn plek zijn in de woonkamer.

De functionaliteit van een vloerkleed

Andere facetten waar u rekening mee dient te houden zijn hoe gemakkelijk de vloerkleden schoon te maken zijn. De kans dat uw kind tijdens het het tekenen of schilderen ook een stukje van het vloerkleed als zijn canvas gebruikt is relatief groot. Gelukkig onderscheiden kindervloerkleden zich van andere kleden in het feit dat ze gemakkelijk zijn schoon te maken. Dit komt tevens van pas wanneer er eten of drinken op geknoeid wordt tijdens het spelen. 

Tot slot is een hoogpolig tapijt wellicht beter voor de woonkamer dan de kinderkamer. Kleine stukjes speelgoed kunnen gemakkelijk tussen de polen te verdwijnen om vervolgens tijdens het stofzuigen weer te verschijnen en zo in de stofzuiger te eindigen. Zonde als daardoor de lego creatie van uw kind hierdoor niet meer compleet is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *