Wat je vooraf moet weten voor het aanbrengen van lipstick

Na onze vorige blog over de beste glijmiddelen, nu een blog over the ‘girls best friend’. Nee, geen diamonds dit keer, maar de lipstick! De lippenstift is een van de oudste cosmetische producten die de mens kent. Het voegt een levendige kleur toe aan de lippen, creëert glamour, sexappeal en rekent af met de vermoeide bleke look. Lippenstift rechtstreeks uit de stick aanbrengen is een veel gebruikte methode, maar verrassend genoeg doen veel vrouwen het nog steeds verkeerd. Het is een vaardigheid die iedereen die het draagt, zou ​​moet beheersen en dat begint bij het begin! Wat wat is nu het belangrijkste wanneer het gaat om het aanbrengen van lippenstift? Het voorbereiden!

De lippen voorbereiden voordat je lippenstift aanbrengt

Lippenstift werkt het beste op lippen die glad en schoon zijn. Om het meeste resultaat uit elke applicatie te halen, was en scrub je de lippen met warm water om de huid zachter te maken. Gebruik de ringvinger van een hand of een zacht washandje om de velletjes zachtjes weg te wrijven en om overige dode huidcellen eraf te halen. Eenmaal klaar? Afspoelen en droogdeppen maar!

Voordat u uw favoriete lippenstift aanbrengt, is het eigenlijk belangrijk een vochtinbrengende crème aan te brengen om de lippen zacht te houden en uitdroging te voorkomen. Je kunt ook een basis gebruiken om een ​​gladde onderlaag te maken, welke ook de kleur langer intact houdt. Als u klaar bent, lijn je je lippen met een lipliner of potlood om de randen te definiëren en vlekken of het doorbloeden van de lippenstift te voorkomen.

Om de lippenstift zelf aan te brengen, ontspant u de mond zodat deze  lichtjes opent. Begin bij het midden van de bovenlip, precies waar de lip-boog zich bevindt. Breng de lippenstift voorzichtig aan en werk deze naar buiten toe naar de rand van de mond. Herhaal dit proces op de onderlip. Als je een extra laag kleur wilt aanbrengen, dep de lippen dan voorzichtig met een stukje tissue en breng er een nieuwe laag bovenop aan. Doe dit met een lippenstift die beter blijft zitten.