Zo houd je, je voeten gezond!

Onze voeten… we staan er eigenlijk nooit echt bij stil maar dit lichaamsdeel is behoorlijk belangrijk en mag soms heus wel eens een beetje aandacht krijgen. Ze brengen ons tenslotte toch dagelijks van A naar B en weer terug. Een beetje extra liefde is dan ook echt niet teveel gevraagd en je zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat je voeten gezond blijven. Gezonde voeten zijn namelijk belangrijk dat je misschien zal denken. Hoe je, je voeten gezond houdt? We hebben een aantal handige en bruikbare tips voor je op een rijtje gezet.

Draag de juiste schoenen

We sluiten onze voeten (bijna) iedere dag wel op in onze schoenen. Met een beetje mazzel zitten ze daar wel een kleine 8 uur, vaak nog veel langer. Het is dan ook belangrijk om de juiste schoenen te dragen. Maar wat zijn juiste schoenen eigenlijk? Juiste schoenen zijn schoenen die allereerst je voet goed ondersteunen. Dat wil zeggen dat ze een goede zool hebben die de juiste hoeveelheid demping geeft en je voet daarnaast goed ondersteund zodat je geen last krijgt van doorgezakte voeten. Je hebt dus voldoende steun in het midden nodig. Daarnaast moet een schoen ook goed ademend zijn en voldoende ruimte bieden aan je voet. Ademende materialen zijn natuurlijke materialen zoals leer, suède en canvas. Van kunstleer worden je voeten minder blij omdat dit materiaal niet goed kan ademen. De juiste schoenen zijn onder andere schoenen uit de Mason Garments heren collectie en Mason Garments dames collectie. Met deze schoenen houd jij je voeten zeker gezond.

Draag schone sokken

Om je voeten gezond te houden is het alleen niet aan te raden om je schoenen te dragen zonder sokken. Zie je sokken als extra beschermlaag voor je voeten zodat je geen last krijgt van wrijving en andere ongemakken. Sokken dragen is daarom ook erg belangrijk maar ook hier geldt weer dat je wel de schone sokken moet dragen. Vieze sokken zorgen namelijk ook niet voor een fijne omgeving. Daarnaast is sokken van katoen ook zeker aan te raden omdat dit materiaal ook weer goed ademend is.

Was en verzorg je voeten

Last but not least, je voeten wassen en verzorgen. Ook voeten houden ervan om dagelijks gewassen te worden. Was de dag eraf en duiken met schone voeten je bed in. Heb je nog wat tijd over? Verzorg je voeten dan ook eens met wat bodylotion en knip tijdig je nagels. Allemaal kleine dingetjes die ervoor zorgen dat jouw voeten blije voeten blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *